ОДЛАЗАК ЗВЕЗДЕ ФИЛМА МЕРИ ПОПИНС Глинис Џонс преминула у 100. години

ЊУЈОРК: Америчка позоришна и филмска глумица, добитница награде Тони, Глинис Џонс, преминула је данас у 100. години природном смрћу, у дому за старе у Лос Анђелесу, саопштио је данас њен менаџер Мич Клем.
svece
Фото: pixabay.com

Џонс је била позната као перфекциониста када је глума у питању, прецизна, аналитична и одлучна, а улоге које је пригхватала морале су да буду вишедимензионалне, преноси АП.

Што се мене тиче, нисам заинтересована да играм улогу само на једном нивоу...Сврха првокласне глуме је да постане стварност, рекла је Џонс за Асошиејтед прес 1990. године.

Највећи успех постигла је са улогом Десире Армфелдт у филму "Мала ноћна музика", за коју је освојила Тонија 1973. године. Позната је и по улози мајке у филму „Мери Попинс”.

Амерички композитор Стивен Сондхајм који је урадио песму "Send in the Clovns" за поменути филм, написао ју је тако да одговара њеном препознатљивом гласу, премда је, на крају, улогу у фимској верзији "Мале ноћне музике" добила Елизабет Тејлор.

Писали су и друге песме за мене, али ништа слично..То је највећи поклон који сам икада добила у позоришту, рекао је Џонс за АП 1990. године.

Уз Џонс Сондхајмову најпопуларнију песму певали су Френк Синатра, Џуди Колинс, Барбара Стрејсенд, Сара Вон и Оливија Њутн-Џон.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести