Паралелне мајке Алмодовара отварају Венецијански фестивал

ВЕНЕЦИЈА: Филм “Паралелне мајке“ познатог шпанског редитеља и сценаристе Педра Алмодовара, у којем главну улогу тумачи Пенелопе Круз, отвориће 78. издање престижног Филмског фестивала у Венецији, саопштила је дирекција манифестације.
sd
Фото: Youtube Printscreen

Алмодоварово најновије остварење говори о две неудате жене које су непланирано остале у другом стању и у болници чекају да се породе. Она старија не жали што је остала у другом стању, док је друга уплашена, истраумирана адолесценткиња која се каје.

Речи које две жене размењују док корачају болничким ходником створиће јаку везу између њих, која се потом развија и компликује и мења им животе.

Алмодовар је на Венецијанском фестивалу 2019. године награђен почасним Златним лавом, а на истом је фестивалу 1988. године привукао велику пажњу остварењем “Жене на ивици нервног слома“).

Поред “Паралелних мајки“, у главном такмичарском програму за престижног Златног лава наћи ће се још 20 остварења из целог света, међу којима су “Изгубљена ћерка“ Меги Џиленхол, “Божја рука“ Паола Сорентина, “Кутија“ Лоренца Вигаса, “Одраз“ Валентина Васијановича, “Залазак“ Мишела Франка, и други.

Жири који ће одлучивати о добитнику Златног лава чине редитељи Савери Констанц, Александер Нанау и Клои Жао и глумице Виржини Ефире, Синтија Ериво и Сара Гадон, док ће одбором председавати јужнокорејски редитељ Бонг Џун-хо.

Осим тога, на овогодишњој манифестацији ће глумци Џејми Ли Кертис и Роберто Бенињи бити награђени признањима за животно дело.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести