Паразит - први јужнокорејски филм номинован за Оскара

СЕУЛ: Режисер јужнокорејског филма "Паразит" Бонг Јоон-хо изјавио је да је изненађен и пресрећан када је сазнао да је његов филм добио шест номинација за Оскара.
parazit
Фото: Youtube Printscreen

То је први пут у историји јужнокорејске кинематографије да је неки филм из те земље стигао да буде номинован за Оскара и то у шест категорија и знак да језик није више припрека да се постигне глобални успех, изјавио је Бонг, а пренео Ројтерс.

"Паразит" је црна комедија о великом јазу између богатих и сиромашних житеља Јужне Кореје и освојио је номинацију за најбољи филм, за најбољу режију и најбољи сценарио, као и за најбољи страни филм.

У интервјуу који је дао након што су јуче саопштене номинације за Оскаре, Бонг је говорио о разбијању језичких баријера у свету, наводећи да номинације показују да те баријере полако падају.

Рекао је да су стриминг сервиси, интернет и друштвене мреже допринели томе да језичке баријере свуда у свету падају и да је, верује, Паразит због тога профитирао.

На видео снимку током славља за добијене номинације, који је приредила компанија "Неон", која је продуцирала филм, могло се видети да је једна од звезда које су играле у филму, Сонг Канг-хо, успео да не проспе кафу из шоље, док су сви у просторији узбуђено славили.

Канг Хо је казао да се по томе препознаје ко је филмска звезда јер је успео да остане хладнокрван иако је његов филм добио номинацију за Оскара за најбољи филм.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести