Почело снимање филма у српско-кинеској копродукцији

БЕОГРАД: Почетак снимања филма "Бекство из Београда" у кинеско-српској копродукцији одиграо се данас у нашој престоници што симболично представља и почетак сарадње двеју кинематографија. 
1
Фото: Tanjug

Сарадња фирме "Емоте" и фирме "Брокен Стар Филмс" из Пекинга, званично је и прва сарадња између Републике Србије и Републике Кине на пољу кинематографије, односно целовечерњег играног филма. 

Протагониста овог филма јесте Шоу Сијао, ратни ветеран и некадашњи члан мировне мисије који већ двадесет година живи у Београду и ради као ноћни чувар у Музеју савремених уметности.

Филм прати његов покушај да се извуче из коцкарских дугова, али и развој односа са ћерком, и у том смислу представља микс жанрова акције, комедије и мелодраме.

Главног негативца у филму игра наш славни глумац Драган Мићановић. 

Мићановић је за Тањуг рекао да је имао среће да је до сада три пута био у Кини. 

"Био сам тамо као члан ансамбла Југословенског драмског позоришта и надам се да ће нашим колегама из Кине бити макар упола добро као што је нама било у Пекингу и Шангају", казао је Мићановић и додао да је у Кини већ снимао један филм у британској продукцији. 

"Сада се радујем што сам у прилици да радим са колегама из Кине. Сигуран сам да ће ово бити мој најгледанији филм. Довољно је да га погледају два села у Кини и то је готова ствар", каже Мићановић. 

Славни глумац наводи да су га продуценти позвали да прочита неколико сцена и након тога му дали улогу. 

"Играм на српском и на енглеском. Снимао сам на истоку и западу и занима ме како ће ова копродукција да изгледа. Снимао сам југословенски филм на почетку каријере, након тога учествовао сам у српским продукцијама... па сам снимио један хрватски филм, неколико америчких и енглеских филмова...једно остварење у турској, јужнокорејски и сада кинески филм...Ма ја сам срећан човек и глумац", каже Мићановић. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести