Почело снимање копродукције о страдању српске породице на Косову

У Врању су протекле недеље снимљени први кадрови психолошког трилера „Мрак“ Душана Милића, а у копродукцији пет земаља: Србије, Данске, Бугарске, Грчке и Италије, инспирисаног истинитом породичном драмом српске фамилије на Косову.
1
Фото: Youtube Printscreen

Осим Данкиње српског порекла Данице Ћурчић, ових дана на југ Србије полако пристижу и остале иностране глумачке звезде попут италијанског уметника Флавија Парентија, овдашњој публици познатог по улози у филму Вудија Алена „Риму с љубављу”, а продуценткиња Снежана Ван Хаувелинген за почетак јуна најављује долазак још једног познатог америчког глумца чије име засад не открива.

Радња психо-хорора „Мрак” дешава се у време „мартовског погрома” на Косову и Метохији након Ускрса 2004. године. Обрађује тему живота у константном страху српске девојчице Милице која, након што су јој отац и ујак нестали, остаје сама с мајком и дедом у сабласној кући (коју је за потребе снимања филма изградио чувени сценограф Миленко Јеремић). Породицу чувају пријатељски настројени припадници италијанског КФОР-а чија прекоманда, ипак, мења све… У филму се, осим главних улога - Славка Штимца (деда Милутин), Данице Ћурчић (ћерка Вукица) и малене дебитанткиње Мионе Илов (девојчице Милице), појављују и Никола Ракочевић (свештеник Доситеј), македонски глумац Коле Ангеловски (монах Живан), Славиша Чуровић (Благоје) и босанска глумица Слађана Букејловић (учитељица Добринка).

Овог викенда у Врању ће се глумачкој екипи придружити и Флавио Паренти, богате уметничке биографије који ће у српском остварењу „Мрак” глумити италијанског војника КФОР-а Мауриција.

Фото: Youtube Printscreen

„Маурицио је са својом војском у мисији заштите српских цивила на Косову и Метохији. Провео је неколико година у одређеном рејону. Ту је дошао у контакт са Српкињом Вукицом, чију породицу између осталих, штити. Приближно су сличних година и развили су временом емотивни однос”, описује сценариста и редитељ Душан Милић улогу коју ће тумачити Флавио не наговештавајући каквог ће њихов однос бити исхода на крају.

Флавио је француски глумац и редитељ познат по серији „Док сам био одсутан” у којој игра Рикарда Гросија, потом по филму „Простор између” редитељке Рут Боргобело, улози др Лоренца Мартинија у фикцији „Доктор у породици”, серијама „7 и ја”, „Венчање”, филму „Дивни Бокачо” и улози Микеланђела у филму „Риму, с љубављу” који је режирао Вуди Ален.

Снимање филма „Мрак” трајаће до првог јула.

фото: Кирил Проданов

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести