ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ „ТАНЦ ПЛАЦ” У „ФАБРИЦИ” Млади у фокусу

Међународни фестивал савременог плеса „Танц плац“ почиње вечерас и трајаће до 19. септембра у СКЦНС „Фабрици”. Ово је седмо издање фестивала, у организацији Студентског културног центра Нови Сад, на којем ћемо гледати плесне перформансе уметника и уметница који долазе из Француске, Велике Британије и Србије. Улаз на све програме је бесплатан.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

„Танц плац” је манифестација чији циљ је да представи младе актере на европској плесној сцени и тенденције у савременом плесу. Настао је уз подршку европске плесне платформе „Аеровејвз”, у чијем фокусу су млади и надолазећи плесачи и плесачице савременог плеса, кореографи и кореографкиње, као и остали професионалци који се баве овом уметношћу. Прва представа у овогодишњем програму, под називом „О исцрпљивању” (Србија, продукција група „Хајде да…“) биће изведена вечерас у 20 часова у СКЦНС „Фабрика”.

- Представа „О исцрпљивању или плутање ван сопствених граница“ је настала у оквиру пројекта „Редовно у зони неживљивости“, који покушава да фокусира како нас услови живота – друштвени, политички, економски, радни… доводе у стање константне исцрпљености која постаје редовна појава. Пројекат истражује како прихватањем ових услова (за које изгледа немамо избора) учествујемо у сопственом искључивању из живота и бивамо остављени у зони „неживљивости“. Пет извођача „млађе генерације“ испитујући своје изворе исцрпљивања, питају се имамо ли снаге за отпор кроз заустављање и током представе нуде и публици могућност колективног мировања - наведено је у најави ове представе.

До краја фестивала биће изведене још представе: „Лабудово језеро Соло“(Француска), „Јер ми се може”(Велика Британија), „Screenagers Vol.2” (Француска), и „Јато” (Србија).   

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести