Почиње филмски фестивал у Требињу

Доделом  глумцима Владици Милосављевић (на слици) и Филипу Шоваговићу „Златног Платана“, награде за изузетан допринос европском и медитеранском филму, вечерас у требињском комплексу „Кукурића вртови“ почиње 11. Фестивал медитеранског и европског филма.
e
Фото: Pixabay.com

У оквиру фестивал биће приказано тридесетак филмова из више од 15 земаља и то у оквиру традиционалних програма: медитерански филм, европски филм, нови српски филм, Дечији филм, Херцеговина на филму и омажи. Између осталих, на програму су и српски филмови и/или мањинске копродукције: Олуја, Овуда ће прочи пут, Празник рада, Усековање, Више од живота, Вучје бобице, документарац Гргур и Љубица…

Посебан фокус организатори су ове године ставили на грчку кинематографију. Поред филмских пројекција и традиционалним дружења филмаџија и требињских винара, смоквара и медара, биће организована и радионица на тему „Филмска глума“, коју ће водити глумац и редитељ Дејан Аћимовић. Неће изостати ни промоција нових филмских публикација, а у Музеју Херцеговине биће приређена изложба посвећена сценографу Властимиру Гаврику. Улаз за све пројекције је слободан.

        М. С.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести