Премијера осмог филма Ратова звезда 15. децембра

ХОЛИВУД: Тачно за месец дана, 15. децембра, заказана је светска премијера осмог наставка серијала "Ратови звезда", насловљена "Последњи џедај", од кога се очекује да буде најгледанији филм у овој години.
poslednji dzedaj, Promo
Фото: Промо

Откако се у биоскопима појавио први наставак нове трилогије коју је осмислила холивудска компанија "Волт Дизни", која је 2012. откупила од Џорџа Лукаса сва права на његов серијал "Ратови звезда", нови власник је почео да се припрема да настави причу барем за нову трилогију у којој би играли неки ветерани и неки нови глумци.

Тако је снимљен филм "Буђење силе" који је стигао пред публику 2015. године и постигао спектакуларан успех. У филму који је режирао Ј.Ј. Абрамс појавило је троје ветерана - Харисон Форд као остарели Хан СоИо, Марк Хамил и Кери ФИшер која је сада генерал, а не више принцеза. Остале важне нове лилкове играли су и нови глумци које је публика веома лепо прихватила. 

Прича почиње 30 година након што се завршила првобитна Лукасова серија 1983. године, која је била зачетник читаве нове индустрије и донела богатство својим ауторима.
Одмах посто се показало да љубитеља "Ратова звезда" има по целом свету, почеле су припреме за осми филм "Последњи џедај" у коме се прича  наставља тамо где је стала у "Буђењу силе".

Директор студија компаније Волт Дизни, Кетлин Кенеди, определила се да ангажује Рајана Џонсона да напише сценаријо и режира "Последњег џедаја". 
Џонсон са нестрпљењем очекује премијеру, јер до сада није режирао неки научно-фантастични филм, али и тако монументалних размера као што се очекује од неког филма овог најуспешнијег серијала у историји седме уметности.

Џонсон (43) признаје да је као дечак обожавао "Ратове звезда" и да је све наставке гледао више пута, а посебно овај најновији, јер његов колега Абрамс је у свој филм унео потребну свежину, чинећи га савременијим од  оних старих Лукасових.
Режисер је веома срећан и поносан што му је Кетлин Кенеди пружила пуну слободу да креира сценарио без било чијег мешања, тако да је прича о потрази за Хан Солом, који је нестао у космосу, плод његове маште. 

Како је испричао новинару "Њујорк Тајмса", Џонсона су током снимања посећивали многи који су играли важну улогу у креитању ранијих филмова овог серијала - од "оца" Џорџа Лукаса  до аутора "Буђења силе" Абрамса који је, како је казао Џонсон, био веома добар консултант. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести