Прва награда АФИФС вечерас уручена ауторима филма Оаза

ПАЛИЋ: Редитељу "Оазе" Ивану Икићу и продуценту Милану Стојановићу вечерас су свечано уручене награде за најбољи филм коју Асоцијација филмских фестивал Србије (АФИФС) почиње да додељује од овог Фестивала европског филма на Палићу.
palic festival
Фото: palicfilmfestival.com

Прва награда АФИФС у износу од 300.000 динара, по одлуци ФИПРЕСЦИ Србија, уручена је Икићу и Стојановићу пред приказивање филма "Најгора особа на свету" норвешког редитеља Јоакима Трира, треће вечери Палићког фестивала у биоскопу Еуроцинема у Суботици.

Уручујући награду у име ФИПРЕСЦИ Србија, Милан Никодијевић је истакао да је она производ "добре синергије нове асоцијације и ФИПРЕСЦИ", и да је важно што "награда није само папир већ одређена количина новца".

Примајући награду уз Икића, Стојановић се захвалио на награди ФИПРЕСЦИ Србија и АФИФС-у, као и Фестивалу европског филма на "дивном гостопримству".

Представник Палићког фестивала Илија Татић рекао је данас на конференцији за новинаре да је новоустановљена награда почетак дуготрајне праксе АФИФС, која ће у сарадњи са струковним удружењима на Палићком фестивалу награђивати новчаним износом одабране ауторе и уметнике.

АФИФС однедавно чине Фестивал европског филма Палић, Фестивал глумачких остварења “Филмски сусрети” у Нишу, LIFFE Лесковац, Фестивал филмског центарија у Врњачкој Бањи, Шумадијски интернационални филмски фестивал из Крагујевца и други.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести