“Путовање” најбољи филм на фестивалу ДОК 3

БЕОГРАД: Остварење “Путовање” Александре Митрић Штифанић проглашено је за најбољи филм на трећем Фестивалу документарног филма ДОК #3, који је вечерас завршен пројекцијом документарца “Нека Врста Раја” редитеља Ленса Опенхајма.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

Лауреат “Путовање” је ове године проглашен за најбољи дебитантски филм по мишљењу публике, а из такмичарске селекције “Ентер Док”.

Награду је примила редитељка и продуценткиња филма Александра Митрић Штифанић, која је захвалила публици на гласовима и награди.

Уметнички директор фестивала Игор Тохољ је напоменуо да очекује да Александра и са својим наредним филмом буде део Фестивала, али следећи пут у главном програму.

Награда Ентер ДОК је установљена 2020. године и фестивал наглашава да је то награда публике, која својим гласовима бира најбољи филм у овој селекцији и представља најдемократскији начин да се вреднује стваралаштво редитеља дебитаната.

Фестивал Док #3 је одржан од 25. фебруара до 2. марта у биоскопу Комбанк Дворана, као и на познатој web платформи “Moj Off ”, а имао је паузу од два дана преко викенда (27. и 28. фебруара), јер биоскоп Комбанк Дворане тада није радио.

Сви наслови од суботе и недеље су због тога пребачени за понедељак и уторак, када је манифестација и окончала.

Публика је имала прилику да погледа 13 филмских остварења, од којих се пет нашло у такмичарској селекцији Ентер ДОК.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести