Редфорд и Џармуш на репертоару Moj OFF

БЕОГРАД: Последњи играни филм холивудског ветерана Роберта Редфорда “Старац с револвером“ у којем тумачи главну улогу која му је донела номинацију за награду Златни глобус (2019) од суботе 30. маја наћи ће се на репертоару Онлине биоскопа MOJ OFF.
r
Фото: Youtube Printscreen

Филм сценаристе и редитеља Дејвида Лоуерија рађен је по истинитој причи и говори о Форесту Такеру, човеку који је са својих 70 година смело побегао из затвора Сан Квентин.

Интересовање за овог пљачкаша банака почело је 2003. године када је новинар The New Yorkera Дејвид Гран објавио интервју са извесним Такером, који је велики део живота провео у затвору где је и преминуо.

Неколико година касније редитељ Давид Лоуери прилагодио је ову причу филмском сценарију.

Осим ове биографске комедије, на репертоару наћи ће се и енглеска комедија "Пливати са мушкарцима” који је приказана на прошлогодишњем фестивалу Слободна зона, као и неизоставни филмови са Кана - “Језеро дивљих гусака” кинеског редитеља Дијаоа Јинана који је номинован за Залтну палму на последње одржаном фестивалу и документарни филм редитеља Џима Џармуса “Gimme Danger” о рок групи Стуџис и Игију Попу који ће посетиоци моћи бесплатно да погледају у четвртак 4. јуна, на Интернет адреси mojoff.net.

Остварење водећег савременог норвешког редитеља исценаристе Ерика Попеа „Утеја - 22. јул“ други је бесплатан филм новог репертоара, а радња филм окренута је терористичком нападу који је 2011. задесио Норвешку, на острву Утеја, у близини престонице Осло.

Филм је заснован на темељним истраживањима и интервјуима које је Попе урадио са 20 младих људи који су преживели тај дан на острву.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести