Рејфу Фајнсу уручен "Београдски победник"

БЕОГРАД: Британском глумцу Рејфу Фајнсу вечерас је у Сава Центру, у оквиру 47. Феста, уручен "Београдски победник" за досадашње стваралаштво.
1
Фото: Tanjug

Пре пројекције филма "Бела врана", који је Фајнс делом снимао у Београду, славном глумцу и редитељу признање је уручио градски секретар за културу Иван Карл.

"Овај Победник није потврда само печата који је Рејф Фајнс дао светској кинематографији, већ и захвалност за промовисање Београда и Србије као локације и партнера за снимање филмова. Хвала Вам на пријатељству”, рекао је Карл.

Фајнс је, захваливши на награди, рекао да му је тешко да опише како се осећа примајући “Београдског победника”.

“Био сам срећан што сам могао да снимим два филма у вашој земљи и у овом граду. То су приче врло блиске мом срцу, али не бих успео у томе без помоћи вашег града, владе и филмске заједнице”, рекао је Фајнс.

“Србија и Београд и филмска заједница, њихов таленат и подршка, омогућили су да овај филм и ја будемо вечерас овде. Уживајте у филму и хвала вам”, додао је он.

Фајнс је увек радо виђен гост Београда и дугогодишњи пријатељ Феста.

Пре "Беле вране" у Београду је снимао филм "Кориолан", свој редитељски деби, а режирао је још и филм "Невидљива жена".

Оба филма су приказана на Фесту, као и "Читач" Стивена Дардлија, у коме игра главну улогу, па је те 2009. Фајнс и отворио Фест, да би 2017. добио и српски пасош.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести