РЕНЕ ЗЕЛВЕГЕР ОПЕТ У ПОТРАЗИ ЗА ЉУБАВЉУ Четврти наставак филма БРИЏИТ ЏОНС у фебруару 2025.

Четврти наставак филма о Бриџит Џонс с Рене Зелвегер у главној улози, премијерно ће се приказати 14. фебруара 2025, потврдио је филмски студио Universal.
1
Фото: printskrin/youtube

Двострука оскаровка враћа се „старој” новој улози у филму под називом „Bridget Jones: Mad About the Boy”, стоји у саопштењу за јавност и додаје се да се филм базира на истоименом бестселеру ауторке Хелен Филдинг, пише „Гардијан”.

Филм ће пратити Бриџит, сада у 50-им, која је након Маркове изненадне смрти, поново соло и самохрана мајка двоје деце. Враћа се дејтинг животу, али он сада изгледа прилично другачије него пре. Мораће да користи друштвене мреже и дејтинг апликације.

Рене Зелвегер се враћа својој најпознатијој улози, али неће се вратити Колин Фирт. Колина Фирта, који је у прва три дела глумио шармантног Марка Дарсија, супруга Бриџит Џонс, нема у најновијем наставку јер гине у Судану.  Радња се одвија у време након што је Дарси погинуо и приказује живот Џонсове као удовице с двоје мале деце.  Мноштво обожаватељки филмова о Бриџит Џонс најављује бојкот четвртог филма ако у њему не буде лик Маркка Дарсија.

Биће ту Хју Грант у улози Данијела Кливера, а Гранту и Зелвегеровој придружиће се Ема Томпсон, која је глумила гинеколога Бриџити Џонс у трећем филму, као и новопридошлице у серији, Чуетел Еџиофор и звезда серије „Белог лотоса”, Лео Вудал. Како „Гардијан” јавља, предложено је да ће Вудал глумити 30-годишњака с којим ће Бриџит спавати након што је поново почела да излази.

Филм ће режирати Мајкл Морис, а снимање ће почети у мају ове године. Франшиза је зарадила 760 милиона долара на благајнама, док је због првог дела из 2001. Зелвегерова зарадила номинацију за Оскара. Критичари су такође позитивно оценили франшизу, хвалећи изведбе глумаца, освежавајући приступ романтичној комедији и дубину ликова. Уз то, франшиза је играла кључну улогу у популаризацији жанра романтичне комедије.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести