Рестауриран "Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ "

БЕОГРАД: Дигитално рестаурирана верзија филма "Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ" Душана Макавејева премијерно је приказана у Југословенској кинотеци, у оквиру пројекта "Вип Кинотека".
1
Фото: Youtube Printscreen

Овом пројекцијом, у суботу увече, на симболичан начин обележена је и годишњица смрти редитеља у сали која по њему носи назив "Макавејев".

„Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ“ из 1967. Је други по реду дугометражни филм Душана Макавејева. Овај филм , снимљен у продукцији Авала филма представља једно од најрепрезентативнијих остварења црног таласа, редитеља који је оставио за собом врхунски допринос како у домаћој, тако и у светској кинематографији.

Главне улоге у филму одиграли су Ева Рас и Слободан Алигрудић, а кроз њихов однос у филму Макавејев успева да индиректно критикује читаво друштво, које само наизглед изгледа здраво.

Премијери дигитално рестауриране верзије једног од најбољих остварења црног таласа претходио је разговор посвећен стваралаштву Душана Макавеја, показујући да уметници настављају да живе кроз своја дела, а догађај је протекао у

присуству великог броја званица, пријатеља и некадашњих Макавејевих сарадника.

"Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ" је 14. дигитално рестаурирани филм у оквиру пројекта "Вип Кинотека", који је настао у сарадњи компаније Вип мобиле и Југословенске кинотеке, са циљем да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја.

Београдска публика ће имати прилику да погледа ово остварење у најбољем квалитету слике и тона на бесплатним пројекцијама 14. фебруара у два термина, у 18 сати и 20.30 сати. Сви заинтересовани улазнице ће моћи да преузму на

благајни Кинотеке у Узун Мирковој 1. Број места је ограничен, а максималан број улазница који може да се преузме је две по особи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести