Шијанов филм "Буди Бог с нама" подржан са 20 хиљада евра

БЕОГРАД: Српски филм у настајању, "Буди Бог с нама", одабран је као најбољи копродукцијски пројекат и подржан са 20.000 евра у првом Мечмејкинг форуму који је одржан у оквиру програма 65. Пула филм фестивала, саопштили су из Филсмког центра Србије. 
Sijan Slobodan/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Од ове године на Пула филм фестивалу актуелан је и Мечмејкинг форум, чији је циљ подстицање јачања филмске културе и индустрије кроз умрежавање и спајање. Мечмејкинг форум пружио је продуцентима могућност сусрета с више категорија финансијера, који учествују у стварању потребног финансијског пакета за продукцију филма. 

Први Мечмејкинг форуму у Пули састојао се из три модула: копродукцијски маркет, Work in Progress и Matching Books and Film. 

Српски филм у настајању, Буди Бог с нама, одабран је као најбољи копродукцијски пројекат у оквиру првог модула, те је подржан са 20.000 евра. 

Награду је примила продуценткиња Андријана Софранић, а у име продуцентске куће "Гаргантуа Филмс" из Београда.

"Буди Бог с нама" продуцира продукцијска кућа Гаргантуа Филмс и продуцент Марко Паљић. 

У питању је филм о Бошку Токину (1894-1953), визуелном уметнику и редитељу првог српског авангардног филма, а по сценарију који су написали Биљана Максић, Владимир Манчић и Слободан Шијан. 

Очекује се да ће Токина тумачити Милош Биковић, тренутно најпопуларнији српски глумац млађе генерације. 

Шијанов нови пројекат добио је у децембру 2016. подршку Филмског центра Србије на Конкурсу за суфинансирање производње домаћих дугометражних играних филмова, а подржали су га и Хрватски аудиовизуални центар и Филмски центар Црне Горе.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести