Скорсезе годинама желео да сними филм "Ирац"

ХОЛИВУД: Пројекција најновијег филма Мартина Скорсезеа "Ирац" почеће у САД од среде, у само 10 одсто биоскопа у тој земљи.
e
Фото: Youtube Printscreen

Сценарио је годинама чамио у радном столу прослављеног холивудског режисера, док коначно није окупио екипу коју је желео и екранизовао роман Френка Ширана "Истинита прича једног Ирца".

Прича се односи на Џимија Хофу, легендарног председника синдиката камионџија, најмоћнијег у Америци, који је једног дана нестао и о његовој судбини се ништа не зна већ 40 година.

Ширан је радио за Хофу и за њега је обављао веома прљаве послове. Он је пре него што је умро испричао да је прво што му је казао Хофа било "Чуо сам да си вешт молер".

Ширана су звали "Ирац" по његовом надимку.

Скорсезе је за улогу Хофе ангажовао Ал Паћина, а Ширана глуми Роберт де Ниро, редитељев омиљени глумац са којим је снимио девет филмова.

Дугоочекивани филм био је приказан само једном у септембру и тада је речено да је један од најбољих Скорсезеових филмова.

Продуцирала га је продуцентска кућа Нетфликс, која је раније била специјализована за телевизијске програме.

За снимање овог филма утрошено је милион и 160.000 долара, што је релативно мала сума с обзиром на екипу глумаца који у њему играју, али то је уступак Скорсезеу, који је коначно добио шансу да сними филм о Хофи и његовим последњим данима.

Да се ради о добром класичном филму о мафији и америчком подземљу говори и податак да је синоћ, када је прочитана листа филмова који су ушли у најужи избор за награду "Златни глобус", добио чак четири номинације за глуму.

EUR/RSD 117.5400
Најновије вести