„СОЦИЈАЛНА ПЛАСТИКА” У МУЗЕЈУ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ ВОЈВОДИНЕ Погледајте колико остварења Александра Рељића очекује публику

У оквиру програма „Социјална пластика: Уметност која мења друштво“, публику у кино-сали Музеја савреме уметности Војводине очекује циклус филмова Александра Рељића, у оквиру којег ће бити приказано пет његових остварења.
а
Фото: АлЏазира Балкан

Циклус вечерас отварају његови филмови „До даске“ (2022) и „Одбачени“ (2017), који ће бити приказани од 18 часова, када ће почињати и остале пројекције наредних дана.

У среду, 20. децембра, на реду су филмови „Мамула ол инклузив“ (2023) и „40 тона ослобођених снова“ (2017). За петак, 22. децембар, најављен је филм „Унук (Енкел)“ (2018), а након пројекције биће одржан разговор са редитељем и сценаристом Александром Рељићем, који води Небојша Миленковић, музејски саветник и аутор поменутог програма у оквиру којег је организован овај циклус.

Александар Рељић (1974) редитељ је бројних документарних филмова, који су се углавном бавили темама културе сећања, ратних злочина, заштите људских права, ксенофобије и сл. Аутор је у Документарно-образовном програму РТВ Војводине. Његов филм „Унук (Енкел)“ добио је више домаћих и страних признања и био номинован за Најбољи европски документарни филм 2018. на При Еуропа фестивалу у Берлину. Од 2019. је оснивач и власник независне филмске продукцијске куће „Кор докс“ из Новог Сада.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести