Сорентино, кандидатити за Оскара и премијере на Moj OFF

БЕОГРАД: На репертоару онлајн биоскопа Moj OFF је италијански кандидат за Оскара „Издајник“, филм „Капернаум“, домаћа премијера филма “Проксима” као и циклус познатих остварења Паола Сорентина.
film
Фото: Pixabay.com/ilustracija

Прошлогодишњи биоскопски хит „Ад Астра“ са Бред Питом у главној улози нашао је своју драмску паралелу са најновијим филмом “Проксима“, у којем популарна глумица Ева Грин тумачи улогу врхунски припремљеног астронаута спремног за најизазовнију космичку мисију.

Филм „Проксима,” који ће многи упоредити и са прослављеним и награђиваним остварењем „Гравитација“ са Сандром Булок у главној улози, до сада није приказиван код нас и у окружењу и имаће своју регионалну премијеру 18. априла, на Премиум видео на захтев платформи - Онлине Биоскопа Moj OFF.

На репертоару виртуелне сале, наћи ће се италијански биографски филм „Издајник” Марка Белокија, о чувеном суђењу из 1986. када су се на оптуженичкој клупи нашли бројни чланови сицилијанске мафијашке организације Коза ностре, а судија Фалконе видео је спас само у једном из њихових редова, доушнику Томазу Бушети.

Велики циклус филмова редитеља Паола Сорентина познатог и по праћеним серијама “Млади Папа” и “Нови Папа” наћи ће се од суботе на онлине репертоару, међу којима су издвојени и добитник награде Оскар за најбољи страни филм “Велика лепота”, али и остварење “Лоро” који је затворио прошлогодишњи ФЕСТ, о чувеном политичару и бизнисмену Силвију Берлусконију.

 

Сорентино осликавајући портрет бившег италијанског премијера напомиње да је у филму „све истина и све лаж.“

 

Сваки понедељак и четвртак резервисани су и за по један бесплатан филм, те се и наредни празнични понедељак, 20. април и следећи четвртак 23. април могу провести уз издвојено бесплатно остварење.

 

Овог пута реч је о црној комедији „Лице” пољске редитељке Малгоржате Шумовске за који је, на Берлинском фестивалу добила Велику награду жирија - Сребрног медведа.

 

Такође бесплатан ће бити и филм “Двоструки животи”, са добитницом награде Оскар Жилијет Бинош у главној улози.

 

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести