Спајдермен ипак остаје у Марвеловом универзуму

Многи љубитељи филмова о суперхеројима обрадовали су се када су Sony Pictures и Марвел најавили трећи филм о Спајдермену с Томом Холандом и то након што су претходно били у страху да су ове две компаније престале да сарађују, пише Кликс.
t
Фото: Youtube Printscreen

У августу из Сонија су рекли да су разочарани што неће радити с кућом Дизни на будућим филмовима о Спајдермену, а претпостављало се да је дошло до креативних неслагања око тога како уопште креирати лик овог суперјунака.

Међутим, они су склопили споразум о поновној сарадњи 26. септембра о чему је тек недавно обавештена јавност, преноси Варајети.

"Одушевљен сам што ће се путовање Спајдермена у Марвеловом универзуму наставити, а ја и сви ми у Марвеловом студију смо веома узбуђени што ћемо наставити радити на том пројекту", рекао је председник Кевин Фајги.

Наиме, Фајги је играо велику креативну улогу у последња два филма о Спајдермену, те је успешно интегрисао лик Тома Холанда у вишемилионски Marvel Cinematic Universe (MCU), дајући му Ајронмена за ментора.

Филмска права Спајдермена у власништву су Сонија, али овај јунак је могао да се појави у филмовима попут "Avengers: Endgame" због договора између Сонија и Марвелових студија, чији је власник Диснеy.

Нови филм о Спајдермену имаће премијеру 16. јула 2021. године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести