„Срце од камена” на отварању “Синема ситија”

Исландски филм “Срце од камена”, из селекције “360 степени” јубиларног 10. “Синема ситија” отвориће овај фестивал, који ће бити одржан од 1. до 3. септембра у петроварадинском Подграђу.
1
Фото: фото извор промо

Организатори овог фестивала додају да је ово филмско остварење, које говори о два младића који одрастају крај вулкана Исланда и о њиховом сазревању, до сада је већ побрало велики број фанова широм света. Филм „Срце од камена”  је до сада већ побрао велики број фанова широм света. Режисер овог филма Гудмундур Арнар Гудмундсон је до сада био познат публици по кратким филмовима, који су уврштени у програме преко 200 филмских фестивала. Досад је освојио преко 50 награда, међу њима и Посебну награду Канског фестивала.

У оквиру ове селекције, на овогодишњем “Синема ситију” гледаћемо дебитантска остварења из целог света, у селекцији Петра Протића, а то су: „Последња породица” (Пољска), „Звездано небо над мојом главом” (Француска), „Свети ваздух” (Израел), „Mрачна лобања”(Боливија), као и „Адријанин пакт” (Чиле), који је једини документарни.

У селекцији “Национална класа” гледаћемо 13 домаћих остварења

У селекцији “Национална класа” гледаћемо изабраних 13 домаћих играних и документарних остварења:”Афтерпарти” у режији Луке Бурсаћа, “Контроиндикационе” у режији Тамаре фон Стајнер, “Гора” у режији Стефана Малешевића, “Јесен Самураја” у режији Данила Бећковића, “Најважнији дечко на свету” редитељке Тее Лукач, “Наши очеви, мајке i њихова дјеца” редитељке Сање Савић, “Повратак” у режији Предрага Јакшића, “Реквијем за госпођу Ј” у режији Бојана Вулетића, “Сневани снегови” у режији Золтана Бичкеија, “Стадо” у режији Николе Која, “Сви северни градови” у режији Данета Комљена, “Ветар” у режији Тамаре Дракулић и “Зашто је Драган направио оркестар” у режији Николе Спасића.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести