ШТА БИ ДАО ДА СИ НА ОВОМ МЕСТУ Филмски фестивал "Мерлинка" до 10. децембра у Београду и Новом Саду

Међународни фестивал квир филма “Мерлинка” почиње данас у Дому омладине Београд, а избор филмова од сутра, па до 10. децембра биће приказиван у Културном центру Новог Сада. 
1
Фото: Промо/Из филма "Пре него што промениш мишљење"

Фестивал ће отворити филм “Довољно одрастао” Горана Столевског, али то остварење неће бити приказано и у Новом Саду, већ овдашњу ревију отварају српски „Екс Ју“ Милине Тришић и аустријски „Пробити лед” Кларе Стерн.

Потом следе амерички „Луд за Ејми“ Сава Роџерса и „Аристотел и Данте откривају тајне универзума“ Аича Алберта, затим мађарски документарни „Уски пут до среће“ Кате Олах и канадски “Пре него променим мишљење” Тревора Полака, док су за последњи дан остављени турски документарни „Плава лична карта“ Бурчу Мелекоглуа и Вуслата Карана, и норвешки филм “Норвешки сан” Леива Игора Деволда. 

Фестивал који се одржава 15. пут одвијаће се под слоганом “Шта би дао да си на Мерлинка фестивалу”, инспирисаним албумом Бјелог дугмета “Шта би дао да си на мом мјесту”, чији је омот послужио као надахнуће за овогодишњи фестивалски визуелни идентитет.

К. Р.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести