Старији Вил Смит се бори против млађег у новом филму Анга Лија

Филм "Gemini Man", чију режију потписује оскаровац Анг Ли („Притајени тигар, скривени змај“, „Разум и осећајност“), а сценарио с Били Реј и Дејвид Бениоф (познат по раду на „Игри престола“), прати причу о владином плаћенику пред којим је тежак задатак – суочавање са млађом верзијом себе, пише Босонога.
р
Фото: Youtube Printscreen

Хенри је пре 25 година био један од најбољих владиних убица, те је стога клониран како би његове вештине остале сачуване. Данас, Хенри млађи има задатак да улови старијег, који предвиђа сваки његов корак и тиме га збуњује, с обзиром на то да млађи у почетку није свестан суштине свог задатка.

Вил Смит тумачи обе улоге: старијег Хенрија, који би могао имати приближно једнако година као он сам и млађег Хенрија, двадесетогодишњака за којег је дигитално помлађен.

За потребе дигиталног подмлађивањакоришћена је VFX технологија, а према првим утисцима – „полирање“ је било веома успешно.

 “Ова прича није интерпретирана на уобичајен начин.“ – изјавио је Анг Ли. „ Моја је срећа што могу експериментисати уз помоћ нове технологије и тестирати границе онога што нам нова дигитална кинематографија може понудити. На тај начин могу радити са два Вила Смита – једаним софистицираним и старијим, а другим бескрајно искреним и млађим. По мом мишљењу, то је Вил у свом најбољем издању, а када се њих двојица споје, то је нешто заиста магично. Искрено се надам да ће овај филм публици широм света донети потпуно ново филмско искуство”, рекао је режисер филма, који је деценијама чекао да се технологија развије у мери неопходној за реализацију ове идеје.

Преостали део глумачке поставе чине: Мери Елизабет Винстед, Клајв Овен, Бенедикт Вонг и други.

Премијера је заказана за 4. октобар.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести