Снимаће се наставак Гладијатора

Наиме, на радост свих фанова (сада) првог диела, како преноси Деадлине стиже други до “Гладијатора” са Ридли Скотом на челу пројекта и Питером Крегом у улози сценаристе.
f
Фото: Youtube Printscreen

Пре неколико месеци кружиле су гласине да би сценарио могао писати музичар Ник Кејв, али то ипак није случај, иако су се многи запитали како би та прича могла изгледати.

Прича ће се фокусирати на Луција, сина Лусиле коју у оригиналу тумачи Кони Нилсен. Луције је рођак Комодуса ког је одиграо Хоакин Финикс, римског вође ког убије Максимус, Расел Кроу. Други део ће открити колики је утицај Максимус имао на Луција, пише ЦДМ.

Продукција би могла почети убрзо. Скот тренутно ради на свом првом телевизијском остварењу, ТНТ драми “Raised by Wolves”, а “Гладијатор 2” му је следећи велики пројекат. Оригинални филм објављен је у мају 2000. године и одушевио је публику и критичаре. Зарадио је преко 400 милиона долара у биоскопима и номинован је за 11 Оскара од којих је добио 2 – за најбољи филм и најбољег глумца.

Наставак тренутно развија Парамоунт, али оригинални дистрибутер Универзал има опција да се придружи финансирању пројекта.

Детаљи о глумачкој постави нису још увијек познати, али се очекује да ће бити више информација у наредних неколико недеља.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести