"Супер Марио Брос" анимирани филм с највећом зарадом у првих пет дана пројекције

ЛОНДОН: За првих пет дана пројекције, филм "Супер Марио Брос" је зарадио 377 милиона долара, чиме је постао најуспешнији анимирани филм на свету и оборио досадашњи рекорд који је држао филм "Залеђено краљевство 2" (Фрозен 2) са зарађених 358 милиона долара.
YT
Фото: Youtube Printscreen

"Ове бројке су сензационалне", рекао је Дејвид А. Грос и додао да би овај филм лако могао да постане најуспешнији филм у 2023. години, преноси ББЦ.

У филму "Супер Марио Брос", бркатом италијанском водоинсталатеру глас даје Крис Прат, док Џек Блек игра зликовца Баузера.

Међутим, многи критичари су остали равнодушни, па је тако Џони Олексински из "Њујорк поста" рекао да је реч о још једном "бездушном трику" како би се публици продала роба, док га је Питер Бредшо из "Гардијана" назвао "заморним у сваком смислу".

Ипак, ББЦ наводи да велики број фанова није сагласан са оценама критичара, који су на сајту Rotten Tomatoes филму дали оцену 96 одсто.

"Супер Марио Брос" је оборио и рекорд за најбоље отварање када је реч о филмовима заснованим на видео-игрици, као и рекорд за најбоље отварање у 2023. години.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести