Тарантино: Не снимам савремене филмове

КАН: Познати холивудски редитељ Квентин Тарантино изјавио је да не жели да снима "савремени филм" и да још има вере у "праву" кинематографију, иако се, како како оцењује, "пејзаж променио".
e
Фото: Youtube Printscreen

"Не бих снимао филм о данашњем Холивуду и истина је да не гледам пуно нове филмове. Наравно, и даље их ненормално много гледам, али већина су они стари добри филмови", рекао је Тарантино у интервјуу за Политику. Осврнуо се и на еру суперхероја и чувених "Марвелових" стрипова.

"Када су се „Марвелови” стрипови појавили имао сам 27 година и мислио сам да је то најбоља ствар на свету. Сада имам 55 година па „Марвеловим” јунацима не бих одговарао као што сам то могао некада. Таква врста суперхероја није за мене", наводи Тарантино. Говорећи о времену у којем живимо, напомиње да није активан на друштвеним мрежама.

"Нисам на "Фејсбуку", "Твитеру", "Снепчету" и нечем сличном од тог смећа и не знам шта се тамо догађа", наводи Тарантино и додаје да више воли време пре мобилних телефона. "Не тражим себе на интернету. Чак и када ми кажу да због мене гори „Твитер”, ја им одговарам: „Па шта?” Све то ме уопште не додирује", поручује познати редитељ.

После светске премијере на 72. Канском фестивалу и недавног уласка у америчке биоскопе Тарантиново остварење "Било једном у Холивуду” од данас се приказује у биоскопима широм Србије.

Тарантинов девети филм у каријери је прича о избледелој телевизијској звезди коју тумачи Леонардо Дикаприо и његовом пријатељству с дублером каскадером кога глуми Бред Пит. То је прича о Холивуду 1969. године.  

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести