Тарантино одбија да прилагоди свој филм за кинеско тржиште

Квентин Тарантино одбија да промени радњу свог најновијег филма "Било једном у Холивуду" за кинеско тржиште, преноси Кликс.
е
Фото: Youtube Printscreen

До овога је дошло је након критике коју је упутила кћерка Бруса Лија Шенон која се жалила на начин на који је приказан њен отац.

Шенон Ли је још у аугусту рекла да јој је "одвратно" видети оца како у новом филму квентина Тарантина игра "арогантног ш**ка". Према новим информацијама, она се жалила Националној управи за филм, тражећи да се направе промене у начину на који је приказан њен отац.

У једној сцени, Брус Ли почиње сукоб с каскадером по имену Клиф Бут, којег глуми Бред Пит. У филму је Ли победио у првој рунди, док је у другој очигледно изгубио.

"Брус Ли је био арогантан момак. Нисам много тога измислио", казао је Тарантино непосредно пре премијере филма.

Пуштање у продају филма у Кини, које је заказано за 25. октобар, одгођено је на неодређено време. Очекује се да би овај филм у Кини постао хит јер Дикрапио важи за велику звезду захваљујући улози у "Титанику".

Ипак, кинеске власти саопштиле су како би требало преуредити филм због "недоличног приказивања" Бруса Лија пре него што уопште и почне продаја филма "Било једном у Холивуду". Но, Тарантино то одбија образлажући да Кина није понудила објашњење за своје приговоре.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести