У припреми четврти наставак "Матрикса"

Двадесет година од објављивања првог филма из “Матрикс” франшизе коју су креирале Лана и Лили Ваховски, режисер филма ”Џон Вик: Поглавље 3”, Чед Стахелски, потврдио је да је четврти наставак у припреми.
d
Фото: Youtube Printscreen

Стахелски је раније био холивудски каскадер – између осталог и Кијанов дублер у оригиналној “Матрикс” трилогији, пише Босонога.

На питање да ли зна ко ће режирати четврти наставак трилогије, он је одговорио како не може говорити са сигурношћу, али верује да ће Лана и Лили Ваховски свакако бити укључене, те да у сваком смислу могу рачунати на његову подршку.

Ова трилогија је оставила неизбрисив траг на холивудски филм, са својим сајберпанк естетиком и иновативном филмском техником. Масовно популарна оригинална суперхеројска прича, са друге стране носи изванредно идејно богатство кроз трагове читавог амалгама мисаоних традиција.

“Матрикс” је својевремено зарадио невероватних 470 милиона долара и освојио четири Оскара, за најбољу монтажу, монтажу звука, визуелне ефекте и звук.

Цела франшиза, која укључује и једну од најпродаванијих видео игара “Enter the Matrix”, донела је компанији Warner Brothers више од једне милијарде долара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести