Велико интересовање за фестивал у Равном Селу

БЕОГРАД: Равно Село Филм Фестивал одржан је од 24. до 26. јуна, а пројекције је пратило више од 5.000 људи, саопштили су данас организатори.
festival ravno selo dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Равно Село Филм Фестивал, настао на иницијативу глумца и продуцента Лазара Ристовског да се обнови равноселски Дом културе који је изгорео прошле године и да се публици у овом крају приближе филмска уметност и филмски ствараоци, угостио је велики број глумаца и редитеља који су својим учешћем дали подршку идеји фестивала.

Публика из Равног Села и околине, уз стајаће овације, дочекала је Лазара Ристовског, Мирјану Карановић, Радета Шербеџију и многе друге госте показујући искрену жељу за културним дешавањима и ван великих центара.

Шербеџија је приликом примања фестивалског признања "Златни клип" рекао да је "цела његова генерација научена да обнавља оно што је порушено". 

Признање "Златни клип" за учешће на фестивалу добили су и Иван Мариновић и Богдан Диклић за комедију "Игла испод прага" који је отворио први "Равно Село Филм Фестивал", затим Инес Тановић за "Нашу свакодневну причу", Мирјана Карановић за "Добру жену" и Зринка Матијевић за "Трамполин".

Богат пратећи програм састављен од студентских филмова и радионица наишао је на велики одзив младих из Равног Села и околних места, Новог Сада, Врбаса, Београда. 

Током тродневног фестивала Равноселци су угостили и Оливеру Катарину, Банета Крстића, Тању Бањанин, који су увеличали први фестивалски дан изводећи чувене нумере из филмова уз пратњу тамбураша из Дероња и оркестра Екрема Мамутовића.

"Заузео сам се да помогнем да се дом реновира. Дужан сам то Равном Селу. Желим да моји Равноселци ову помоћ схвате као моју обавезу. Желим да се сва талентована деца из овог места и околине ускоро поново окупљају у овом дому и да своје снове о бољој будућности претворе у стварност", изјавио је Лазар Ристовски, оснивач фестивала.

"Наш дом јесте изгорео, али се родио овај фестивал. А фестивал ће сада помоћи да се изгради и дом", додао је Ристовски, који је током манифестације постао сигуран да ће се то и догодити.

Организатори су најавили да ће следеће године фестивал трајати седам дана и да ће на њему бити приказано 14 филмова редитеља дебитаната и неколико десетина студентских остварења.

EUR/RSD 117.0668
Најновије вести