"Вилијева планета" у години јубилеја слетања на Месец

БЕОГРАД: У години обележавања 50 година од слетања на Месец за најмлађе је снимљен анимиран филм са сличном темом под називом "Вилијева планета", који у српске биоскопе стиже 12. септембра.
р
Фото: Youtube Printscreen

Глумци Амар Мешић, Нина Јанковић, Владимир Ковачевић, Раде Ћосић већ увелико у студију раде на синхронизацији француског филма о заједничком путовању дечака Вилија и његове породице у Космос.

Након што је уништен брод којим је путовао у свемир, мали Вили (Амар Мешић) бива одвојен од својих родитеља. 

Његова резервна капсула слеће на дивљу и неистражену планету на којој, уз помоћ робота Бака (Владимир Ковачевић), преживљава до доласка спасилачке мисије.

Мешићу, кога је најмлађа публика већ упознала у многим дечјим представама и чији је глас већ чула у неким мањим синхронизацијама, ово је прва главна улога у дугометражном анимираном филму.

"Вили има 10 година и јако је паметно и интелигентно дете које жели да постане истраживач као и његови родитељи. Он је храбар, спреман да се избори са свим невољама пред којим се нађе. Али и поред тога, оно што је најважније, сваки дан му је нова животна лекција и спреман је да учи", каже Мешић.

Истиче да је порука ове анимације да никад у животу не одустајемо колико год мислили да немамо излаз и да смо сами.

"Оно што цртани говори, или сам бар ја то тако видео, јесте да у животу дође моменат када се полако осамостаљујемо и почнемо да радимо на себи. Приучени искуством својих родитеља покушавамо да будемо као они или бољи од њих", истакао је Мешић.

Филм је настао у француској продукцији, од опробаног ауторског тима кога чине редитељ Ерик Тости и сценаристи Жан Франсоа Тости и Давид Ало. 

Њихово интересовање за анимацију јавило се још док су били студенти инспирисани радом мајстора специјалних ефеката, американца Реја Харихаусена.

Филм у домаће биоскопе стиже у дистрибуцији "МегаКом филма".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести