Зеленовић: Отишла је филмска дива која је пленила интелигенцијом

БЕОГРАД: Бивши директор Југословенске кинотеке Радослав Зерленовић изјавио је данас, поводом смрти глумице Мире Фурлан, да је отишла истинска дива југословенске кинематографије, које је подједнако пленила својом интелигенцијом и на филму и у животу.
radoslav zelenovic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Зеленовић је за Танјуг истакао да је Мира Фурлан остварила улоге у неколико филмских остварења који се означавају као "темељи југословенске кинематографије".

Са изразитоим уверљивошћу, каже, играла је код Емира Кусрурице у филму "Отац на слуижбеном путу", у легендарном остварењу Рајка Грлића "У раљама живота", у филму Живка Николић "Чудо невиђено", имала је каријеру у САД.

"Када одлази врхунски уметник тешко је његовим пријатељима, породици, али и свима који су у његовој уметности уживали", рекао је Зеленовић.

Како каже , Мира Фурлан је требало да добије престижну награду "Александар Лифка" на фестивалу на Палићком фестивалу, где је једном била и председник жирија.

"Награде су само један сегмент нечије уметничке каријере, али иза ње остају филмови које ће и генерације у будућности обожавати", рекао је Зеленовуић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести