Изложба Наталије Јовановић и Предрага Максића у Сомбору

БЕОГРАД: Изложба "Континуитет простора" аутора Наталије Јовановић и Предрага Максића биће отворена 24. априла у Галерији Културног центра "Лаза Костић" у Сомбору.
1
Фото: Tanjug

Изложба се реализује поводом десетогодишњице дизајнерских иницијатива и пројеката у студију "Пиластро", који сарађује са младим архитектама и дизајнерима, а који су основали аутори изложбе.

Ауторска изложба "Континуитет простора" посвећена је обликовању простора и стварању релација унутар архитектуре - између ентеријера, дизајна намештаја, дизајна светла и просторне графике. 

На изложби ће бити представљени јавни, едукативни, пословни и стамбени простори.

Тема изложбе су могућности и решења простора која су иновативна и функционална, која упућују на могуће начине и дају одговоре на нове изазове савремене градње.

Ауторски тим примењује једноставност и функционалност у процесима пројектовања и на тај начин ствара нове моделе употребе простора који прате све животне и просторне промене. 

Циљ изложених радова је да прикаже разумевање животних потреба, од практичних ка уметничким дисциплинама, у оквиру савременог становања.

Један је од оснивача и аутора Београдске интернационалне недеље архитектуре др Јелена Ивановић Војводић истиче да Јовановић и Максић пружају нове приступе у решавању простора - од почетне идеје, преко развоја пројектне документације, па све до реализације ентеријерских остварења савременог израза и дизајна. 

"Посебно место заузимају активности аутора у процесу разумевања архитектуре унутрашњег простора будућности. Понуђени одговори обележени су истраживачким приступом и нуде савремена решења, у складу са одабраним просторним контекстом у којем настају", оценила је Ивановић Војводић, која ће и отворити изложбу.

Посетиоци ће изложбу моћи да погледају до 8. маја.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести