Бакманово писмо: Шта би Уве казао о корони

БЕОГРАД: Писац Фредрик Бакман аутор чувеног дела „Човек по иману Уве“ написао је писмо читаоцима у којем је описао шта би јунак његовог романа рекао о корони.
ц
Фото: Промо

Уве би вероватно сада рекао, пише Бакман, да „ова корона“ није нешто због чега треба да се узрујавамо, „а веома је тешко расправљати се са Увеом када он нешто одлучи“.

„Али, искрен да будем, мислим да би Уве у садашњој ситуацији рекао још неке ствари. Мислим да би уперио прстом ка теби, можда и целом руком, и рекао ти да бринеш о себи. Мислим да би ти Уве рекао да си важан јер без тебе би на свету, мање-више, остала само скупина идиота, па ти размисли о томе. Потребан си. Ти си нечија боја“, поручио је писац, а преноси Лагуна.

Бакман је потом указао на то да би човек сигурно желео да се са вама расправља још много, много година и зато би Уве желео да водимо рачуна о свом здрављу и останемо код куће ако можемо.

„Ти и ја смо можда довољно јаки да преживимо овај вирус, али то неће бити случај ако га случајно пренесемо неком ко није јак. А ако би се то догодило, знаш да би ти Уве звоцао о томе до крај живота, то знамо и ти и ја. Ако баш мораш да изађеш у шетњу по крају, на пример да би проверио да ли је неки идиот који не уме да чита знакове оставио свој бицикл на месту где бицикли не би требало да се остављају, то је очигледно сасвим разумно и логично“, пише аутор популарног романа.

Он на крају писма, које је превео Драган Матковић, поручује да сви морамо да помогнемо једни другима, а то можемо постићи ако се држимо даље једни од других.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести