Баздуљ, Томић, Гаталица...29. септембра у Новом Саду

НОВИ САД: Мухарем Баздуљ, Светлана Слапшак, Александар Гаталица, Анте Томић...само су неки од учесника конференције "Book Talk 2017" која ће се одржати 29. септембра у новосадској Галерији Матице српске и Спомен-збирци Павла Бељанског
Galerija_Matice_srpske_otvaranje_foto_Jelena_Ivanovic_-4
Фото: Дневник (Јелена Ивановић)

Током 14 панела, који се одржавају паралелно у два простора, учесници ће говорити о проблемима издаваштва данас, Декларацији о заједничком језику, књижевној критици и новинарству у дигиталном добу, као и креативном писању у ери нових медија, припремама Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, југословенском књижевном наслеђу, путописној, скандинавској, еротској књижевности, домаћој фантастици и другим темама.

Међу учесницима су: Љиљана Хабјановић Ђуровић, Александар Гаталица, Мухарем Баздуљ, Иван Ивањи, Владимир Табашевић, Владимир Пиштало, Марина Крлежа, Анте Томић, Борка Павићевић, Тијана Палковљевић, Радован Јокић, Звонко Маковић, Светлана Слапшак, Мањо Вукотић, Дејан Папић и многи други.

Као и претходне две године, и ове ће Book Takl конференцији претходити “Недеља књиге” током које ће бити спроведена акција дељања бесплатних књига у градском превозу.

Сви грађани које волонтери затекну да читају књиге у градском превозу добијаће бесплатне књиге на поклон.

Walk&Talk: Разговор са омиљеним писцем током шетње Новим Садом одржаће се такође и ове године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести