Бранкова награда Барбари Делаћ за књигу "Tomorrowland"

НОВИ САД: Бранкова награда коју додељује Друштво књижевника Војводине припала је Барбари Делаћ за књигу "Tomorrowland", саопштио је данас жири за доделу овог вредног признања. 
knjiga, freeimages
Фото: Freeimages

Жири у саставу Марија Шимоковић, Бранислав Живановић и Стеван Брадић, уврстио је у најужи избор књиге "Последњи траг Хипербореје", Шимона Цуботе у издању Фестивала културе младих Србије, Књажевац, 2017), затим "Ум за морем, смрт за вратом" Огњена Аксентијевића у издању Трећег трга и "Tomorrowland" Барбаре Делаћ и уздању Народног позоришта Тимочке крајине. 

У образложењу жирија између осталог пише да је прва збирка песама Барбаре Делић "Tomorrowland" најснажнији глас прошлогодишње продукције, будући да је поетички и идејно релативно јасно артикулисана и позиционирана у контексту савремене културе. 

"У времену у коме се песништво по правилу делегира у приватност и успоставља као низање личних шифри без јасног усмерења, Барбара Делаћ проговара отвореном лексиком о питањима која нас се свих тичу, истовремено радосно и антагонистички, показујући значајну свест о правцу у ком савремено песништво може да делује." пише у саопштењу жирија.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести