Центар словенских култура за Дан Народне библиотеке Србије

БЕОГРАД: Дан Народне библиотеке Србије биће обележен доделом националне награде из области библиотекарства „Јанко Шафарик“ и отварањем Центра словенских култура.
narodna biblioteka srbije
Фото: Dnevnik.rs

Том приликом биће потписан Споразум о сарадњи између Форума словенских култура и Народне библиотеке Србије и Меморандум о разумевању између Националне библиотеке Бугарске и Народне библиотеке Србије. 

Истог дана, љубитељи књижевности дружиће се са Владимиром Пишталом, а биће представљена и нова издања Народне библиотеке Србије из библиотечко-информационе делатности. 

Програм почиње у 11 сати у Амфитеатру када ће се присутнима обратити управник Народне библиотеке Србије Ласло Блашковић и министар културе и информисања Владан Вукосављевић. 

Том приликом биће додељена награда „Јанко Шафарик“, а свечану беседу одржаће књижевник Владимир Пиштало. 

Потом ће директорка Националне библиотеке Бугарске Красимира Александрова и Блашковић потписати Неморандума о разумевању између две институције.

Споразум о сарадњи између Форума словенских култура и Народне библиотеке Србије у вези са отварањем Центра словенских култура у Народној библиотеци Србије потписаће директори тих институција Андреја Рихтер и Блашковић.

На отварању Центра словенских култура говориће министар Вукосављевић, Андреја Рихтер, управница Галерије Матице српске Тијана Палковљевић Бугарски, директорка Музеја Југославије Неда Кнежевић и главни уредник едиције „100 словенских романа“ Гојко Божовић.

У Атријуму националне библиотеке од 14 сати биће организован књижевни програм „Портрет Владимира Пиштала“, а након тога у 15:30 сати у Амфитеатру биће представљене нове стручне публикације у издању Народне библиотеке Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести