ДОДЕЉЕНЕ ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ВОЈВОДИНЕ „МИЛОШ ЦРЊАНСКИ” Лауреати Мина Петрић, Сава Дамјанов, Михал Харпањ и Драган Станић

Млада драматуршкиња и драмска списатељица Мина Петрић овогодишња је лауреаткиња „Искре културе”, признања које додељује Културни центар Војводине „Милош Црњански” за савремено стваралаштво младом аутору до 35 година.
а
Фото: Pixabay.com/printscreen

Медаљу културе за очување културног наслеђа добио је професор емеритус др Сава Дамјанов, књижевни историчар и писац, један од најпризнатијих истраживача језичко–експерименталних слојева у српској традицији, који је својим делом снажно утицао на истраживање, преиспитивање и презентацију српског књижевног наслеђа, али и на савремене књижевне токове.

Медаља културе за мултикултуралност и интеркултуралност припала је компаратисти проф. др Михал Харпањ, дугогодишњи професор словачке књижевности и теорије књижевности на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, док је Медаљом културе за животно дело, односно за укупно стваралаштво, награђен проф. др Драган Станић, универзитетски професор, песник и књижевни критичар, актуелни председник Матице српске и председник Уређивачког одбора Српске енциклопедије.

Фото: Ondrej Meleg/ Lučić

Свечана додела Годишњих награда биће уприличена у среду, 13. децембра у 18 часова у Свечаном холу Покрајинске владе.

М. С.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести