Домаћи играни и документарни филмови у Комбанк дворани

БЕОГРАД: Домаћи филмови “Бандити у потрази за мамом” Косте Ристића, “Алекси” Барбаре Векарић и “Дуго путовање у рат“ Милоша Шкундрића од данас почињу да се приказују у биоскопу Комбанк дворана у сали Српског филма, најавили су из Филмског центра Србије, који је подржао сва три остварења.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

Новији филмски пројекти биће на репертоару ове установе до следеће среде, 28. октобра, а у питању су један српски играни дугометражни филм, једна мањинска српска копродукција и целовечерњи документарни филм.

Наслов “Бандити у потрази за мамом” је редитељски деби Косте Ристића на плану дугометражних играних остварења.

Овај је филм на Фесту 2018. освојио три награде - награду жирија редитељу Ристићу, за најбољи деби главном глумцу Кристијану Гарипу, као и Политикину награду „Милутин Чолић“ за најбољи филм.

Режију, продукцију и сценарио потписује Ристић, док улоге „бандита“ из наслова тумаче: Кристијан Гарип, Един Арифи, Сунита Гарип и Емран Гарип, док су епизодне роле одиграли Ђорђо Ивановић, Симбад Бериша, Емина Дема, Дина Арифи, Роберт Масини, Емануел Шерифовић, Сенад Ðорђевић и Јашар Ширза.

Копродукција Хрватске и Србије, дебитантски дугометражни играни филм „Алекси“ Барбаре Векарић отворио је Пулски филмски фестивал, а настао је у копродукцији Студија Дим, Филмкомбајна, Филмске удруге Мотион и Хрватске радиотелевизије.

Реч је о хрватској-српској копродукцији, а српски продуценти су Снежана Пенев и Гордан Кичић.

Дугометражно документарно остварење "Дуго путовање у рат" Милоша Шкундрића је историјски документарац који кроз аутентичне приче прошлости помаже свима да разумеју зашто је уопште Први светски рат почео.

Редитељ је истовремено и сценариста и продуцент, а филм је настао у оквиру куће Парадокс филм.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести