Две изложбе у градској библиотеци поводом Дана Канаде

БЕОГРАД : У сусрет обележавању 150. годишњице постојања Канаде и Дана Канаде 1. јула, Библиотека Града Београда у сарадњи са Амбасадом Канаде организује две изложбе у галерији "Атријум".
canada
Фото: Youtube Printscreen

Изложбе ће 30. јуна отворити амбасадор Канаде Филип Пинингтон, а на отварању ће говорити и директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков, канадска уметница српског порекла Љиљана Лили Оташевић и Реј Робертсон, канадски писац који је у јуну боравио у Тршићу у оквиру резиденцијалног програма под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије. 

Изложба Љиљане Лили Оташевић под називом "Тамо где Ја почиње" представља радове фото колажа и инсталација које је ова реномирана канадска уметница излагала у јавним просторима у Канади. 

Иако је студирала дизајн и сликарство определила се да њен уметнички израз буду скулптуре и монументалне инсталације. 

Овом приликом биће уприличена и изложба канадских књига у преводу на српски језик у излозима Библиотеке града Београда у сарадњи са српским издавачима. 

До сада је преведено више од 270 канадских наслова, међу којима и награђивана дела писаца као што су добитница Нобелове награде за књижевност Алис Манро, затим Маргарет Атвуд, Мајк Ондатје, Наим Катан, Ленард Коен, Мордекај Ришлер, Џон Ралстон Сол, Елизабет Абот, Јан Мартел и многи други. 

Биће изложени награђивани и најчитанији наслови канадске књижевности.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести