Гордана Влајић добитница награде “Раде Обреновић” за 2019.

НОВИ САД: Награда “Раде Обреновић“ за 2019. годину, додељује се књижевници Гордани Влајић из Панчева за књигу “Зедси“, у изању ИК “Пчелица“ из Чачка.
z
Фото: Promo

Овај роман је необично храбра књига чија се ауторка упушта у опасно и готово непожељно подручје оригиналне креације комбиновањем различитих функционалних стилова и многобројних перспектива нарације, градећи у својој књизи мозаик форми и обиље садржаја.

Поред награђеног дела, у ужем избору су се нашла и издања издавачке куће “Лагуна“ из Београда: “Нећу да мислим на Праг“ Соње Ћирић – деликатни роман о сазревању и избору сопственог пута и “Како сам постао детектив“ Ота Олтвањија – серија добро скројених детективских прича за децу, као и две књиге издавачке куће “Пчелица“ из Чачка: “На путу сребра“ Гордане Малетић – озбиљно-забавни и поучни псеудоисторијски роман за децу и “Птица на ветар“ Весне Алексић – самосвесна прича о свету и животу какви би требало да буду.

Жири за доделу награде “Раде Обреновић“ Међународног центра књижевности за децу Змајеве дечје игре, ове године је радио у саставу: Елизабета Георгиев, списатељица, преводитељка и библиотекарка из Димитровграда, Владислава Војновић, сценаристкиња и списатељица из Београда, и Драгољуб Перић, професор и теоретичар књижевности из Новог Сада.

Награда ће бити уручена на свечаности “Змајев дан“ у Змајевим дечјим играма, 6. децембра у 12 часова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести