Хандке: Више никада нећу одговарати на питања новинара

БЕЧ: Аустријски писац, овогодишњи добитник Нобелове награде, Петер Хандке имао је непријатан сусрет са новинарима у родном Грифену, због чега је отказао за данас после подне планирани „кратки сусрет“ са представницима медија.
Peter Handke BLU
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)

Хандкеа је дошао у Грифен током дана, али је ситуација ескалирала током вечери на састанку са представницима општина на који је дошао и председник покрајине Корушка Петер Кајзер.

Супротно најављеном, са Кајзером је дошао и један број новинара.

Хандке је, најпре, одговарао на питања новинара, али када су почели да га запиткују за нападе у Немачкој због добијања награде, он је одустао од даљег разговора:

„Стојим испред свог улаза И ту је 50 новинара, И сви ме питају нешто, кажу да су нешто од мене прочитали, да ли знам шта сам писао... Питају како реагује свет, реакција на реакцију... Ја сам писац и оставите ме на миру, не постављајте ми таква питања », поручио је Хандке новинарима, преноси аустријски радио « Ое1 ».

На крају је поручио да више никада неће одговарати на питања новинара, јер се не интересују за његова дела, већ само за политичка реаговања на Нобелову награду.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести