"Хари Потер и камен мудрости" бесплатно као е-књига 

ЛОНДОН: Прва књига о дечаку чаробњаку "Хари Потер и камен мудрости" биће доступна бесплатно широм света као е-књига и аудиокњига током априла као део иницијативе да се помогне родитељима, учитељима и неговатељима да забаве децу која морају бити у кућама, изјавила је данас ауторка Џ. К. Роулинг. 
hari poter
Фото: pixabay.com

Роулинг се нада да ће њен популарни серијал о Харију Потеру извести своју "магију" на деци која се досађују заглављена код куће током забрање кретања због коронавируса, преноси Ројтерс. 

Аудиокњига ће бити доступна на енглеском, шпанском, француском, италијанском, немачком и јапанском, а верзија коју ће читати британски глумац Стивен Фрај по први пут је доступна у Северној Америци. 

Британија се налази у другој недељи забране кретања, након што је премијер Борис Џонсон 23. марта објавио да ће људима бити дозвољено да напуштају кућу само када је то апсолутно неопходно, на пример да би купили храну. 

"Наставници, родитељи и неговатељи који се труде да деци што је могуће више учине живот нормалним, док смо сви у кућама, заслужују мало магије", рекла је Роулинг и додала да се нада да ће ова иницијатива деци али и одраслима донети радост током њиховог принудног боравка код куће. 

Хари Потер серијал је светски феномен без преседана у дечијој литератури. Књиге су продате је у више од 500 милиона примерака на 80 језика и по њима је снимљена филмска франшизу вредна седам милијарди долара.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести