Адлигат поклонио 3.500 књига болницама за лечење короне

БЕОГРАД: Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу "Адлигат" саопштило је данас да је поклонило 3.500 књига за формирање бибиотека у привременим болницама за лечење лакше оболелих од корона вируса.
knjige
Фото: pixabay

За библиотеку на Београдском сајму одвојено је 1.500 књига, а по 1.000 књига добиле су болнице у Новом Саду и Нишу.

Виктор Лазић, председник Удружења Адлигат, у оквиру којег су отворени Музеј књиге и путовања, каже да је задовољан што је Удружење које води у могућности да и у овом тешком тренутку пружи помоћ. 

"Надамо се да ће, уз књигу и знање, оболелима од короне бити барем мало лакше и да ће им време брже проћи. Овај пројекат је, уз подршку Министарства одбране, у дело спровела одборница Скупштине града Београда, Драгиња Влк, на чему смо јој изузетно захвални. Наше Удружење већ пет година спроводи акцију ''Милион књига за Србију''. До сада смо поклонили више од пола милиона књига за библиотеке широм Србије, али и Балкана. Књиге су претходних година, између осталог, добило и 29 затвора, 50 школа и 25 болница". навео је он.

Лазић истиче да је био прави подвиг за свега једно пре подне класификовати, припремити и пренети 3.500 књига, али и истиче да су књиге које је Удружење Адлигат поклонило, овом удружењу за акцију "Милион књига за Србију" поклонили САНУ, Удружење књижевника Србије, Српско књижевно друштво, Библиотека "Милутин Бојић" и многе друге институције и појединци.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести