Издавачи поклонили 1000 књига за библиотеку на Сајму

БЕОГРАД: Чланови Удружења професионалних издавача Србије предали су данас поклон од преко 1000 књига за формирање библиотеке у привременој болници у хали 1 на Београдском сајму. 
knjige
Фото: pixabay

Књиге је примио заменик команданта штаба ВС потпуковиник Млађан Гарић од представника УПИС Гојка Божовића и Зорана Хамовића.

Књиге су поклонили Академска књига, Архипелаг, Цлио, Одисеја, Еволута, Федон, Геопоетика, Хеликс, Јасен, Карпос, Паидеиа, Штрик и други, одлучивши, како су истакли, да буду уз грађане у карантину и своје читаоце када су им најпотребнији.

„До сада смо речи сајам и књге повезивали на други начин. Радост сусрета с новим насловима у октобру сваке године кад се отвара и траје Међународни београдски сајам књига овога пута замењена је карантинским условима сусрета с књигом. Издавачи желе да сви који овде дођу оду без вируса и с књигом у руци“, поручио је Хамовић.

Поред сајма у Београду, чланови удружења донираће књиге привременим болницама и у другим градовима, а у складу с организационим условима и потребама Удружење ће библиотеку допуњавати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести