Карл: Сајам књига од 11. до 19. септембра у Београду

БЕОГРАД: Сајам књига, највећи догађај културе у Београду, Србији и региону биће одржан од 11. до 19. септембра на Београдском сајму под слоганом "Повратак написаних", рекао је данас Танјугу градски секретар за културу Иван Карл.
sajam
Фото: Mirjana Lukić

Како је Карл прецизирао одржан је Одбор Сајма књига, затим и састанак са представницима издавача.

"Одлучили смо се за месец дана ранији термин у септембру да би манифестација прошла што комфорније за излагаче, учеснике и посетиоце.Верујем да ће конструктивним приступом, заједничким радом и залагањем свих, Сајам књига бити успешан и да ће утабати пут и за остале традиционалне манифестације Београдског сајма" напоменуо је Карл.

Он је нагласио да ће овогодишњи Сајам књига биће одржан на традиционалан начин уз учешће излагача и публике и поштовање актуелних епидемилошких мера.

"Новину представља продужење трајања манифестације за још један дан, па ће 65. Међународни београдски сајам почети у суботу, уместо у недељу и трајаће девет дана, од 11. до 19. септембра. Земља почасни гост је Румунија", рекао је Карл.

Када се ради о другим културним манифестацијама, Карл истиче да је Град Београд овог пролећа организовао Фестивал кратког метра и Фест, а да yа који дан почиње Октобарски салон који је прошле године био онемогућен због пандемије корона вируса.

"Нови Белеф ће трајати два месеца, од краја јуна до краја августа. У септембру нас очекује дупло издање Битефа и Сајам књига. Припремамо и Џез фестивал и БЕМУС. Успели смо што многи градови у свету нису, да сачувамо континуитет свих манифестација културе", рекао је Карл и још једном апеловао на све грађане да се вакцинишу, како следеће године не би смо имали било какве дилеме и препреке за одржавање ове и других смотри.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести