Мартин открио да ће крај књиге бити другачији од краја “Игре престола“

Док су милиони фанова "Игре престола" незадовољни завршницом мегапопуларне серије, аутор Џорџ  Р. Р. Мартин открива како ће крај књиге бити другачији, пише Кликс.
e
Фото: Youtube Printscreen

Фанови су највише искритиковали судбине ликова које су пратили протеклих осам година. Судећи према коментарима који круже интернетом, највеће разочарење им је неубедљиви епилог  Денерисине приче, незаслужена позиција краља шест краљевстава за Брана, судбина Џона Снежног и нелогичности у сценарију.

Мартин у свом блогу пише како се крај књиге неће подударати с крајем ХБО-ове серије.

"Немојте заборавити да ја радим у потпуно другачијој средини од Дејвида и Дана. Они су имали шест сати за финалну сезону, а ја очекујем да ће моје последње две књиге попунитии 3.000 страница. Уколико буде потребно још страница, делова и сцена, ја ћу их додати. Постоје делови који никада нису доспели на екран и ликови који су умрли у серији, али и даље живе у књигама. Читачи ће барем сазнати шта се десило с Џејн Пул, лејди Стонхарт, Пени и њеном свињом, Аријаном Мартел,  Виктарионом Грејџојем, Егоном и многим другим ликовима које гледаоци нису имали шансу упознати. И да, биће ту и једнорога. Како ће завршити, питају се људи. Исто као у серији? Другачије?", написао је Мартин.

Он се у свом блогу присећа и како је све почело када је први пут упознао ауторе серије Дејвида Бениофа и Д. Б. Вајса.

"Прошла је готово деценија откако смо се састали у Палму у Лос Ангелесу. Нисам могао ни замислити како је то почетак путовања које ће променити мој живот. Радио сам и пре приче за телевизију и филмове. Никако нисам могао претпоставити да ће ова бити другачија, да ће постати једна од најуспешнијих серија у историји ХБО-а, освојити бројне Еми награде, постати најпопуларнија серија на свету и трансформисати групу талентованих и непознатих глумаца у велике звезде", каже Мартин.

Последња епизода "Игре престола" емитована је 19. маја на ХБО-у. Мартин није био део финалне сезоне на којој су радили сами редитељи, без његовог сценарија. Он је радио на завршетку књиге, а још није познато када ће бити издата.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести