Милан Орлић у петак о Милошу Црњанском у КЦВ „Милош Црњански“

Културни центар Војводине „Милош Црњански” у петак, 25. новембра 2022. у 19 часова организује шесту трибину из циклуса „Дневник о Црњанском” на којој ће учествовати др Милан Орлић и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.
t
Фото: Youtube Printscreen

Милан Орлић је књижевник, филозоф и научни истраживач. Основне и мастер студије завршио је на Филозофском факултету Универзитета у Београду, а докторирао је на Универзитету Монаш у Мелбурну.

Предавања је држао на универзитетима у Прагу, Брну, Гдањску, Познању, Вроцлаву, Ополу, Кракову, Букурешту, Мелбурну, на Сорбони, и у Београду.

Објавио је већи број књига, а поезија и есеји превођени су му на двадесетак језика. Добитник је награде Исидора Секулић, Милан Ракић, Бранко Миљковић, Просветине наградe, Печата вароши сремскокарловачке, Пегаза, Плакете Мермер и звуци, Кондира Косовке девојке и других. Главни је и одговорни уредник часописа Свеске. Главни је уредник издавачке куће Мали Немо.

Ово је шести из серије програма које ће овај културни центар  у 2022. години посветити нашем великом писцу. Серија трибина се студиозно бави делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости су најбољи познаваоци Црњанскових књига, од професора, теоретичара и критичара, до писаца-савременика.

Програм ће бити одржан у Културном центру Војводине „Милош Црњански“, Војводе Путника 2, Нови Сад. Улаз је слободан.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести