На Сајму књига у Новом Саду од Лазе Костића до Мијавија

НОВИ САД: На Новосадском сајму су у 11 часова свечано отворене капије Међународног сајма књига и Изложбе уметности „Арт експо”.
m
Фото: Japanska muzička atrakcija Mijavi

Одмах по отварању биће уручена Награда „Лаза Костић“ за најбољу књигу објављену између два новосадска празника лепе речи, коју су ове године равноправно добили Зоран Ђерић за својеврсну рекапитулацију његовог 40-тогодишњег поетског деловања сабрану у „Песмама продуженог трајања“ у издању Културног центра Војводине „Милош Црњански“, и Јовица Аћин за приповедни тестамент под називом „Бања“, који је објавила „Агора”.

Тачно у подне планирано је на штанду Удружења Црногораца Новог Сада отварање изложбе „Слово Његошу - 175 година Горског вијенца”, док ће у 12.30 у оквиру Дана „Лазе Костића” бити отворена изложба „Матија”, коју приређује Градска библиотека у Новом Саду, а посвећена је делу академика Матије Бећковића. Централни програм Сајма књига обухватиће данас, између осталог, и представљање књиге „Интертекстуална плетисанка” (17 часова)у којој се др Миливоје Млађеновић бави Лазом Костићем као драмским ликом, те промоцију Изабраних дела Богдана Чиплића (17.30) у издању Банатског културног центра и КЦВ „Милош Црњански”.

Финале данашњег програма биће у знаку концерта јапанског гитаристе, кантаутора и продуцента Мијавија, који се реализује у партерству са Фондацијом „Нови Сад - Европска престоница културе”. Концерт почиње у 20 часова, а домаћин је Хала 1 Новосадског сајма. Иначе, улаз на све програме Сајма књига и „Арт експа” је слободан, док су карте за концерте могу купити на продајним местима Гигстикса или онлајн, на сајту gigstix.com, односно на дан концерата на Новосадском сајму.

М. С.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести