Награда "Небојша Деветак" песнику Ивану Лаловићу

ВРБАС: Награду "Небојша Деветак" за 2019. годину добио је песник из Београда Иван Лаловић, члан Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу "Адлигат" за најбољи циклус песама објављен у 60. броју часописа "Траг".
knjiga, pixabay
Фото: pixabay.com ilustracija

Награда која подразумева плакету и новчани износ од 50.000 динара, биће додељена на Дан библиотеке "Данило Киш" у Врбасу, 22. фебруара 2021. године.

"Поезија Ивана Лаловића поседује један квалитет којим се издваја и прекорачује данашње песничке стандарде - она је изузетно комуникативна, она допушта читаоцу да прати њен смисао, не постављајући му замке нити вештачке препреке", стоји у саопштењу жирија.

Иван Лаловић је рођен 1975. године у Београду.

Дипломирао и завршио постдипломске студије на београдском Правном факултету. Објавио је тринаест збирки поезије.

За своје стваралаштво добио је следеће награде: "Стражилово", "Раваничанин", "Српско перо", "Златни Орфеј", "Печат вароши сремскокарловачке", "Ђурин шешир" и др. У Музеју српске књижевности и Музеју књиге и путовања Удружења Адлигат налази се Лаловићева збирка књига са посветама.

Народна библиотека "Данило Киш" установила је 2018. године књижевну награду "Небојша Деветак" у знак сећања на колегу, главног и одговорног уредника "Трага" (2010-2017) и истакнутог песника, за најбољи прилог објављен у Часопису за књижевност "Траг" за претходну годину.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести