Наставак романа "Солунска 28" Нелета Карајлића

БЕОГРАД: Неле Карајлић објавио је други том будуће трилогије "Солунска 28- о пријатељству и издаји" што ће обрадовати све бројније читаоце који су од његове прве књиге писане у Београду-аутобиографије "Фајронт у Сарајеву", постали верни овом аутору.
 dr Nele Karajlić Foto:Dnevnik.rs/ F. Bakić
Фото: др Неле Карајлић Фото:Дневник.рс/ Ф. Бакић

Његова прва књига нове трилогије "Солунска 28 - о новцу и страстима" освојила је награду " Момо Капор" па се од друго дела очекује да привуче пажњу читалаца који су уживали у првом делу, али писац тврди да се може читати и као сасвим засебана прича,овога пута је само речо истој кући ба Дорћолу.

" Наставак монументалне саге о једној кући, једном граду и два света још једном потврђује да је наша књижевност у Карајлићу добила један нов, другачији и храбар глас којим овај свестрани уметник уме и има много тога важног да нам каже" истакла је представница " Лагуне"за односе са јавношћу Тања Вучковић.

По речима аутора дуги том приповеда о свему ономе што је снашло станаре Солунске 28 током немачке окупације Београда у Другом светском рату и да је главна личност једна жена коју је судбина казнила оставивши је у животу, а она победила љубављу.

"Ово је прича о једноме јутру... које је променило све...., прича о једном граду, рањеном, осакаћеном и пониженом граду, који се подиже из пепела, вером у себе" казао је Карајлић и дода да је то и " прича о једноме мушкарцу, превареном, изданом, остављеном од пријатеља, слепом од жеље за осветом, мушкарцу који спасава душу... праштањем"

У роману је Карајлић први пут проговориоо "о једној љубави, забрањеној, неизрецивој и отровној љубави, што се на крају, као и свака љубав, претвори у пламен" .

"Ово је прича о једној голготи после које, као и после сваке голготе, дође васкрсење, али је прича о музици, о њеној тајанственој моћи, о томе како слепима даје вид, онима у рају спокој, а онима у паклу утеху" поручиои је писац својим верним читаоцима..

"Прво дружење са Нелетом уз промоцију књиге у Београду заказано је за уторак 1. октобар од 18 сати у Великој сали СКЦ-а.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести