Објављен пети наставак серијала Миленијум

Од јуче је у продају у Шведској и још 24 земље, међу којима је и Србија, пети наставак чувеног крими серијала „Миленијум”.
milenium.jpg
Фото: Youtube Printscreen

Прерана смрт Стига Лашона (1954-2004), аутора планетарно популарних романа „Мушкарци који мрзе жене”, „Девојчица која се играла ватром” и „Кула од карата”, преведених на тридесетак језика и продатих диљем света у више од 90 милиона примерака, није спречила шведску издавачку кућу „Норстедс” да настави сагу о хериони новог доба Лизабет Саландер и новинару Микаелу Блумквисту. Писање је поверено Давиду Лагеркранцу, такође Швеђанину, који је пре две године завршио први секвел роман "Оно што нас не убије", а сада је објављен и други – „Око за око”.

У петом наставку Лизабет Саландер је у женском затвору, где је Микаел Блумквист редовно посећује. Иако је спутана корумпираним затворским системом којим умногоме управљају осуђенице, Лизбет ће наставити да се бори за своја уверења – по сваку цену.

Сукоби у које улази ће јој, између осталог, пробудити и успомене која ће је натерати да истражи шта се крије иза слике из детињства на којој је жену с пламеним белегом на врату. Белегом који изгледа као опекотина коју је оставио змај... Роман “Око за око” код нас је, у преводу Милене Подошак, објавила „Чаробна књига”, баш као и све претходне наставке „Миленијума”.

М. С.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести